Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging 's Gravenhage
Wordt u geconfronteerd met een lek in uw rioleringssysteem Redactie, 24 mei 2024
Als ervaren rioleurs kunnen wij u helpen in Den Haag met een rioollekkage!

Bent u geconfronteerd met een lek in uw rioolleiding?Dit kan aanzienlijke schade veroorzaken, zowel op het gebied van gezondheid als financiën. De stank die vrijkomt, kan erop wijzen dat uw riool defect is.

Hoe kunt u constateren dat er sprake is van een lek in uw riolering?

Als u een onaangename geur ruikt, kan dit erop wijzen dat er een lek in uw riolering is. Het kan voorkomen dat u de geur van de lekke riolering van uw buren ruikt. Het ontdekken van een natte plek op de vloer kan wijzen op een lekkage in uw riolering.

Wat kunnen oorzaken zijn van een lek in uw riolering?

De levensduur van riolering is gemiddeld 20-25 jaar. Toch kan tussentijds rioolonderhoud de levensduur ervan beïnvloeden. Rioleringen raken vaak versleten door gebrekkig of onvoldoende onderhoud.

Brengt een rioollekkage gezondheidsrisico's met zich mee?

Het is belangrijk om te realiseren dat rioleringsproblemen niet alleen schadelijk zijn voor uzelf, maar ook voor anderen. Bij een lek in uw riool is er sprake van direct contact met besmet afvalwater, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gevaarlijke afvalwater kan een bedreiging vormen voor iedereen die ermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Heeft u last van een rioollek?

Wanneer u te maken krijgt met een rioollekkage, is het van groot belang om zo snel mogelijk een professional in te schakelen die gespecialiseerd is in riolering. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn verschillende opties beschikbaar om een rioollekkage te verhelpen.

Een mogelijkheid om het riool te repareren op een duurzame wijze is relining. Het is haalbaar om specifieke delen van het riool te herstellen zonder volledige renovatie door middel van relining. Het plaatsen van een bijzondere sok in de rioleringsbuis zorgt ervoor dat het lek wordt hersteld.

Een alternatieve keuze is om het beschadigde deel te vervangen. Indien het lek echter herhaaldelijk voorkomt of als het riool al oud is. In dat geval is het beter om een rioolrenovatie uit te laten voeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5084

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter