Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging 's Gravenhage
Verstopt riool mogelijk de boosdoener Redactie, 12 februari 2024
Als ervaren rioleringsbedrijf, helpen wij u zo van uw rioolstank af in Den Haag!

Als er in uw huis een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van problemen met de rioolleidingen. Als eerste stap kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Als u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur echter aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een professioneel bedrijf voor rioolreiniging in te schakelen om het probleem te detecteren en op te lossen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed getraind, hebben uitgebreide ervaring en maken gebruik van moderne apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

Hoe komt het dat uw rioolleidingen stinken?

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan rioollucht in uw huis:Beschadigingen of verzakkingen door werkzaamheden kunnen leiden tot scheuren in de riolering van uw woning, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

Wat veroorzaakt de stank: verstopping in de afvoeren

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes is vaak de boosdoener als het gaat om een vervelende rioollucht in uw huis. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan er sprake zijn van een verstopte leiding. Een slechte afvoer kan ervoor zorgen dat ongewenste luchtjes in uw huis blijven hangen doordat het water niet goed wordt afgevoerd.

Het is ook mogelijk dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Kunt u een mogelijk lek waarnemen in uw leidingen?

Wanneer er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande muffe geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom belangrijk om een rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat de afvoer van uw woning op een goede manier kan ontluchten

Een goede afvoerventilatie is noodzakelijk. Dit gebeurt meestal door middel van een buis op het dak van uw huis. Indien deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw huis binnendringen.

Voorkom stankoverlast door de afvoer op tijd te gebruiken

Om te voorkomen dat de rioollucht zich via de afvoer van de wc verspreidt, is het belangrijk om een waterslot te hebben. Dit waterslot wordt ook wel stankslot of sifon genoemd. Als een afvoer langere tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot droog komen te staan, waardoor de rioollucht onbelemmerd uw huis kan binnenkomen. Om dit te voorkomen, is het verstandig om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Voorkom dat er onaangename geuren uit uw riolering komen

De oorzaak van een rioollucht in uw huis kan verschillend zijn. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5084

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.