Ontstoppen Den Haag

Ontstoppen biedt uitkomst bij een langzaam doorlopende afvoer of riolering. Wordt u moedeloos van langzaam weglopend afvalwater of die indringende rioollucht? Bel dan ATF Loodgieter & Onderhoud. Dan zorgen wij ervoor dat deze situatie blijvend wordt opgelost.

U kunt een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen bij verschillende soorten verstoppingen. We doen meer dan alleen het hoofdriool ontstoppen. Ook met een verstopte afvoer van de douche, gootsteen, hemelwaterafvoer of wc kunt u een beroep op ons doen. We zijn bereikbaar via 070 - 207 50 84 en het contactformulier. Met onze hulp bent u snel van die nare verstopping verlost.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Den Haag

Verreweg de meest voorkomende vorm van een verstopping is de verstopping van een afvoerleiding. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Als er een blokkade ontstaat door een opeenhoping van vuil kunnen ze allemaal gemakkelijk verstopt raken.

Natuurlijk zijn niet alle verstoppingen even hevig. Sommige kunt u prima met eigen middeltjes bestrijden. Wees wel voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen. Sommige varianten kunnen ook schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Mocht uw eigen methode niet tot het gewenste resultaat leiden kan een ontstoppingsbedrijf de leiding meestal redelijk eenvoudig weer vrij maken.

Voor het ontstoppen van een smalle afvoerleiding gebruiken we vrijwel altijd een verenmachine. We brengen de veer in de afvoerleiding en rollen deze af tot de plek van de verstopping. Dan duwen we de veer door de blokkade heen en halen deze vervolgens weer terug. Nadat we de veer weer uit de afvoer hebben gehaald spoelen we de leiding na om ook de laatste resten van de blokkade te verwijderen. Daarna controleren we of het water goed doorloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Den Haag

Bij het ontstoppen van het riool of een bredere afvoerleiding gaan we meestal iets anders te werk dan bij een smalle afvoerleiding. Dat heeft te maken met de breedte van de standleiding van de riolering. Deze is te breed voor een verenmachine. Daarom hanteren we in deze situatie hogedrukreiniging om de verstopping te bestrijden.

Het begint met het maken van een opening in de rioolbuis. Vervolgens proberen we met camerabeelden de exacte locatie van de verstopping te bepalen. Zodra we een inschatting kunnen maken van de precieze plaats en de hevigheid van de verstopping gaan we met een veer met een roterende spuitkop de afvoer binnen. De spuitkop spuit onder hoge druk de riolering schoon en verwijderd op deze manier de verstopping.

Op welke wijze we de verstopping ook zullen bestrijden, we zorgen er altijd voor die u zo min mogelijk overlast ervaart van onze werkzaamheden. Stank is vrijwel niet te vermijden. Maar is in de meeste gevallen ook al aanwezig door de verstopping zelf. In de meeste gevallen kunnen we de verstopping wel binnen een half uur oplossen zonder daarbij veel viezigheid naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Den Haag

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Zeepresten, haar, vet en andere viezigheid hechten zich in de loop van de tijd aan de binnenkant van de afvoerleiding en kunnen op deze manier een blokkade veroorzaken. Naast aangehechte viezigheid kunnen verzakte rioolbuizen of ingegroeide boomwortels ook voor een verstopping zorgen.

Om een verstopte afvoer te voorkomen kunt u zelf ook het een en ander doen. Wees bijvoorbeeld heel alert op de dingen die u door de afvoer spoelt. Maak gebruik van een zeefje voor de etensresten, spoel geen dingen door de wc die eigenlijk niet in het riool thuishoren en haal regelmatig de haren uit het doucheputje.

En mocht u het liefst het zekere voor het onzekere nemen zou u ook kunnen kiezen voor preventieve rioolreiniging. Daarmee kunt u een verstopping in de meeste gevallen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat we zwakke plekken die op korte termijn voor problemen zouden kunnen zorgen kunnen herstellen nog voor er daadwerkelijk problemen ontstaan.

Contacteer ATF Loodgieter & Onderhoud bij een verstopping in Den Haag

Is het toch niet gelukt om een verstopping te voorkomen? Laat in Den Haag dan uw afvoer ontstoppen door ATF Loodgieter & Onderhoud. Om wat voor verstopping het gaat maakt niet uit. Of het nou gaat om de hemelwaterafvoer, de wc, de gootsteen of het riool zelf, wij hebben voor alle verstoppingen een geschikte ontstoppingsmethode.

Bel ons op 070 - 207 50 84 of vraag vandaag nog een offerte aan via het contactformulier. Ook voor de reparatie of de aanleg van uw riolering kunt u ons inschakelen. Wij helpen u in Den Haag en omgeving met al uw rioolwerkzaamheden.