Rookdetectie in de omgeving van Den Haag

Voor een goedwerkend riool is het belangrijk dat er nergens vloeistoffen of luchtjes lekken. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om eventuele beschadigen in het rioolsysteem op te sporen. Leidingen liggen namelijk altijd onder de vloer of lopen door de muur. Vanzelfsprekend wilt u deze niet graag openbreken. Rookdetectie is een goede manier om de kleine scheurtjes in de buizen te sporen die niet met het blote oog te zien zijn.

Hoe rookdetectie werkt

Bij rookdetectie wordt het riool met behulp van een rookgenerator gevuld met dikke, zichtbare rook. Tijdens de werkzaamheden worden de uitgangen van de buizen afgesloten, zodat een nauwkeurige inspectie van de leidingen gedaan kan worden. Op deze manier kunnen onze vakkundige mannen de exacte plaats van de lekkage bepalen. Een veelvoorkomend gevolg van lekkages in het rioolsysteem is een nare rioollucht in huis. Vaak is deze lucht een voorbode van andere, grotere rioleringsproblemen. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd de leidingen te laten nakijken.
Niet iedereen kan zomaar een inspectie middels rookdetectie uitvoeren. Voor het uitvoeren van een goede detectie is uitgebreide kennis van zaken nodig. Onze mensen hebben deze kennis en kunnen u 24 uur per dag, 7 dagen in de week van dienst zijn.